Ispostave Doma zdravlja u Zaboku i Klanjcu dobile su dva nova sanitetska vozila. Vozila su vrijedna ukupno 972.500 kuna, od čega je 600 tisuća kuna iz decentraliziranih sredstava, dok je Dom zdravlja Krapinsko-zagorske županije iz vlastitih sredstava izdvojio 372.500 kuna. Ravnateljica Doma zdravlja Krapinsko-zagorska županija Nada Dogan istaknula je kako svake godine zanavljaju vozni park kako bi vozila bila sigurna za pacijente i djelatnike.

”Prosječna starost sanitetskih vozila je desetak godina, godišnje prođu 40 tisuća kilometara i prevezu oko dvadeset tisuća pacijenata. Dom zdravlja ima ukupno 42 vozila, a svaka ispostava od njih šest, ima 5 do 6 vozila saniteta, ” rekla je Dogan te zahvalila svim djelatnicima koji se trude i pružaju odgovarajuću skrb pacijentima da sigurno doći do bolnica i svojim kućama. Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar naglasio je kako je primarna zdravstvena zaštita dala veliki doprinos u borbi protiv pandemije koronavirusa i kod cijepljenja, jer se gotovo 90% ljudi cijepilo upravo u ambulantama. ”Od 242 zdravstvena djelatnika, 106 ih je preboljelo korona uz sva cijepljenja, što govori koliko su bili izloženi koroni, radeći savjesno svoj posao, istaknuo je župan.

”Nova sanitetska vozila za ispostave u Zaboku i Klanjcu su 4×4, što će uvelike olakšati posao vozačima saniteta s obzirom na konfiguraciju terene, uske ceste i brdovita mjesta”, rekao je župan te obećao i dalje obnovu sanitetskih vozila u zagorskom Domu zdravlja te nova ulaganja u primarnu zdravstvenu zaštitu. Razmišlja se, rekao je, o tome da se sanitetski prijevoz koji je sada unutar Doma zdravlja premjesti u Hitnu. Trenutno se rade analize nakon čega će se odlučiti o toj mogućnosti. Ponovno je apelirao na ljude da se cijepe, navodeći da je ogroman pritisak na OB Zabok, zbog čega se danas i kardiologija seli u Specijalnu bolnicu Krapinske Toplice.